Fara sa imi pun in gand dinainte acest lucru, in ultimele luni am desfasurat activitati de fundraising (strangere de fonduri) pentru activitatea de la Intercer.
Cum scriam intr-un articol anterior, in mintea mea s-a produs in ultimul an o schimbare legata de modul in care privesc activitatile voluntare. In timp ce inainte am exagerat cu voluntariatul, acum incerc sa adopt o atitudine echilibrata, prin acoperirea unei parti a activitatii voluntare.
Daca as fi procedat asa mai demult activitatea noastra ar fi fost mult mai eficienta si mai avansata, nu as mai avut probleme de sanatate etc. Oricum, credem ca inca nu e prea tarziu pentru a continua intr-un mod adecvat.
Urmare a acestui nou mod de gandire, am prezentat activitatea noastra celor care folosesc serviciile de la Intercer. Am fost placut surprinsi de reactiva pozitiva si de participarea atat a persoanelor, cat si a organizatiilor/bisericilor in general. S-a inteles ca pentru ca acest sistem sa continue, e nevoie de sustinere din partea fiecaruia.
Unii nu ne-au dat sanse de redresare… Dar au fost altii care ne-au incurajat si s-au rugat pentru noi, precum si altii care au contribuit cu fondurile necesare.
Fondurile s-au strans intr-o buna parte de la organizatiile sau persoanele care deja foloseau serviciile noastre, apoi prin donatii si sponsorizari. De asemenea, sumele primite de la redirectarea a 2% din impozitul pe profit au crescut simtitor in acest an. Faptul ca Intercer este cel mai bine vizitat website adventist (30,000 – 35,000 de vizitatori unici lunar) aduce un numar in crestere de potentiali sponsori care doresc sa-si faca cunoscuta activitatea. Daca vrei sa fii cunoscut in mediul adventist sau sa pastrezi o prezenta constanta inaintea vizitatorilor de pe internet, Intercer este locul potrivit! In plus, este un mod reciproc de a ne ajuta.
Avand acest suport material asigurat in aceste ultime cateva luni, am putut sa ma concentrez mult mai bine pe activitatea in sine, fara sa fiu supraaglomerat de solicitari. Am invatat si inca invat sa spun „Nu!” acelor solicitari care nu se potrivesc cu scopul si prioritatile activitatii mele.
Asadar, ce am invatat legat de donatii si de fundraising?
- Onestitate. In primul rand trebuie sa fii onest cu activitatea pe care o desfasori si cu fondurile folosite. De aceea am facut si facem cat se poate de transparenta folosirea fondurilor primite, pe domenii de activitate. Informam pe donatorii nostri asupra progreselor facute in activitate.
- Consecventa. Trebuie sa fii consecvent cu activitatea ta. Cei 12 ani de munca constanta pentru sustinerea Intercer vorbesc de la sine. Mii si mii de contacte, raspunsuri la intrebari, incurajari pentru cei in nevoie, resurse oferite, prezentari de cazuri de sanatate sau sociale, precum si ajutor direct in unele dintre aceste cazuri etc.
- Profesionalism. Trebuie sa ai mereu in vedere ca serviciile oferite sa fie profesionale. Chiar daca activitatea este voluntara, incerci sa dai tot ceea ce este mai bun. Trebuie sa faci ceea ce faci cu pasiune, sa te educi si sa te perfectionezi in continuu. Raspunsurile rapide la solicitarile de ordin relational (contacte) sau tehnic, disponibilitatea de a posta anunturile urgente indiferent de ora din zi sau noapte au facut din Intercer un nume apreciat.
- Tact. Este nevoie de intelepciune de la Dumnezeu ca sa poti pastra un echilibru intre atatea solicitari si atitudini diverse. Am avut ocazia sa ne sfatuim cu alti prieteni si colaboratori apropiati. Intercer s-a remarcat prin pastrarea unei atitudini echilibrate. Un atu al Intercer este faptul ca reuseste sa colaboreze si cu persoane care intre ele nu colaboreaza in mod direct, din diferite motive.
- Incredere in Dumnezeu. Aceasta lucrare a pornit de la zero in 1997 cu scopul de a fi de folos cat mai multor semeni. Am pus in mana lui Dumnezeu planurile noastre si lucrarea a avansat. Am facut si greseli pe parcurs, au fost momente de descurajare, probleme de sanatate si altele. Speranta ca totul poate merge mai departe a ramas vie si ne rugam ca aceasta speranta sa ne intareasca in continuare. Multumim voua, tuturor celor care ne sustineti.
Cu ajutorul lui Dumnezeu si al dvs. la inceputul lunii Noiembrie 2009 s-a strans suma minima necesara pentru bugetul Intercer Romania si Canada pe 2009! Sumele care vor mai veni pana la sfarsitul anului vor fi folosite pentru completarea unor activitati la care renuntasem. Dupa incheierea anului vom publica rapoartele financiare pe 2009 si bugetul pe 2010. Puteti urmari pe pagina principala de la Intercer bugetul curent.
Ajutorul dvs. permanent ne permite sa mergem mai departe. Multumim mult pentru sustinerea dvs. Oridecateori un vizitator foloseste materialele de la Intercer, ganditi-va ca aveti partea dvs. de participare in aceasta!